Reisplannen

Heb je dat wel eens dat er iets voorbij komt dat je graag zou willen doen. Eind 2017 kreeg ik te horen dat zeilschip Eendracht de oceaan oversteek gaat maken. Aangezien ik al meerdere tochten heb gevaren en als vrijwilliger op het schip werk leek het mij wel interessant. Maar ja dan komen de vragen, hoe lang duurt de tocht, heb ik wel tijd, kan ik vrij krijgen op mijn werk en zo zijn er vele vragen. Dus eerst maar eens alles op een rijtje gezet en er een reisplan voor gemaakt.

Even in het kort het plan:
Begin december vlieg ik naar Sal in Kaapverdië om dan 10 dagen als crewlid mee te varen tijdens de eilandhop reis. Daarna ga ik als opstapper de oversteek maken van Kaapverdië naar Paramaribo in Suriname. In Paramaribo zal Chantal mij opwachten en blijven we nog een paar dagen voordat we samen nog 10 dagen meevaren naar Martinique waar wij nog een ruime week blijven voordat we eind januari naar huis vliegen.
In totaal ben ik ruim twee maanden weg.

Daarna heb ik een begroting gemaakt om de kosten helder te krijgen.
En dan kom je er achter dat er flink wat geregeld moet worden. Vluchten, hotelovernachtingen, inentingen, visa, verzekering ezv.. Natuurlijk heb je thuis ook nog vaste kosten die tijdens de reis gewoon doorlopen.

Nadat ik dit alles op een rijtje heb gezet was het voor mij duidelijk dat ik het plan kon uitvoeren. Dan was er nog wel even de vraag op mijn werk om vrij te nemen en na wat overleg en het opnemen van onbetaald verlof is ook dat gelukt. Zodoende vertrek ik 3 december naar Kaapverdië om dan eind januari 2019 weer terug te komen.
Op deze website houd ik je op de hoogte van de voorbereidingen en de reis.