De voorbereidingen zijn in volle gang

Nog even en dan ga ik vertrekken naar Kaapverdië om de oceaanoversteek te maken met zeilschip Eendracht. Ik ben bijna twee maanden van huis waarvan 6 weken aan boord en dat betekent dat er van alles geregeld moet worden.

Nadat ik de zeilreis had geboekt, ging ik meteen op zoek naar vliegtickets naar Kaapverdië. Daar ga ik als bemanningslid van de Eendracht 12 dagen eilandhoppen. Mijn functie is oranjewacht en dat betekent dat ik de kombuis ondersteun met hand en span diensten, ook zorg ik dat de opstappers van alle gemakken worden voorzien. 

Ook ging ik op zoek naar een appartement in Paramaribo en Martinique. Chantal gaat mij opwachten in Paramaribo en vanaf daar mee varen naar Martinique. In Paramaribo willen wij nog een dagtocht naar de Brownsberg maken en een beetje de omgeving verkennen.

En als laatste natuurlijk een terugreis geboekt vanaf Martinique naar Schiphol. Bij elkaar een aardig klusje maar dankzij internet kun je tegenwoordig snel en makkelijk je tickets boeken.

Maar goed alle tickets en overnachtingen zijn rond, dan komen er nog andere zaken om de hoek kijken. Voor Kaapverdië en Suriname zijn Visa nodig. Het visum voor Kaapverdië kan ik ter plaatste aanschaffen en ook in Paramaribo kan dit op het schip geregeld worden. Chantal heeft op Schiphol al een toeristenkaart gekocht. Ook de reisapotheek is aangevuld ondanks dat we een arts aan boord hebben heb ik toch zeeziektepillen, paracetamol, diarree remmers, zonnebrand, lippenbalsem, Deet en insectenbeten smeersel mee. Onderweg kom je geen Kruidvat tegen en ook voor de tocht in Paramaribo en onze dagen op Martinique is het handig om goed voorbereid te zijn. Deet is trouwens wel nodig daar omdat er risico is dat muggen ziekte als Malaria en Knokkelkoorts kunnen overbrengen.

Dan komt ook nog het vaccinatieboekje aan de beurt. Ik had al enkele inentingen zoals DTP en Hepatitis A maar daar komt nu nog Gele Koorts bij omdat ik Kaapverdië bezoek, en omdat dat als risico wordt gezien is een vaccinatie in Suriname verplicht. Alle inentingen heb ik 6 weken voor de vertrekdatum geregeld via KLM Travel Services. 

Nu komt eigenlijk de grootste uitdaging er aan, de koffer of eigenlijk de reistas  inpakken. Koffers zijn erg onhandig en kunnen zelfs gevaarlijk zijn aan boord omdat er weinig ruimte in de hut is dus is een grote reistas het makkelijkst. Mijn reisgarderobe heb ik al aardig bij elkaar, wandelschoenen, bootschoenen, korte broeken, T-shirts, lichte zeilkleding want de temperatuur schijnt daar aangenaam te zijn en allerlei andere zaken zoals de tablet voor vermaak tussen de wachten door.
De tekenspullen gaan ook mee, want ik wil elke dag een cartoon maken zodat ik nadien een leuk reisverslag heb.