Bijna zover, maar eerst nog even London

Nog even en dan ga ik op pad naar Kaapverdië om te beginnen aan mijn zes weken durende zeilavontuur. Maar eerst ben ik met Chantal nog een paar dagen naar Londen geweest. Eén van onze favoriete bestemmingen voor een leuke stedentrip.

We zijn er al vele keren geweest en toch vermaken wij ons telkens weer. Het leuke van Londen bezoeken in november is dat de stad in kerstsfeer is. Vele lichtjes, mooie ingerichte etalages, kerstmarkten, schaatsbanen en veel lekker eten.

Wat hebben we allemaal gedaan? Te veel om allemaal op te noemen hier even mijn top 10 van leuke dingen in en rond Londen.

Hyde Park Winter Wonderland
De normaal zo grote grasvlakte is omgetoverd tot een gigantisch pretpark in wintersfeer vol met achtbanen, draaimolens, spelletjes, ijsbanen en veel eet kraampjes. Altijd gezellig druk en als de schemer begint is het nog mooier door alle lichtjes.

London Dungeon
Eén van mijn favoriete attracties, lekker griezelen in de duistere kerkers waar de geschiedenis van Londen op een theatrale manier wordt verteld. Goede acteurs en leuke verhaallijnen in een mooi gethematiseerde omgeving.

London SEA LIFE Aquarium
Als oud aquarist bezoek ik nog graag een SEA LIFE aquarium en die in Londen is één van de grootste. Veel verschillende vissen, een groot aquarium waar je in een tunnel tussen de haaien loopt, een prachtige kwallen tentoonstelling en een leuk Amazone gedeelte met krokodillen en schildpadden. En als laatste zijn er nog hele leuke pinguïns te zien.

Pret-A-Manger
Voor de lekkere trek ga je naar Pret. Een broodjeszaak met heerlijke vers belegde broodjes, soepjes, koekjes en goed koffie.  Je kunt ze niet missen want ze zitten echt overal. En de prijs is ook nog eens goed.

Covent Garden
Iedereen gaat hier naar toe en dat merk je, het is er altijd druk. Leuke winkeltjes vol met souvenirs, chocolade en heerlijke hapjes. Vergeet niet om een kijkje te nemen bij de internationale straatartiesten soms zitten er echt goede tussen.  Voor de James Bond fans zit er Bond in Motion, een tentoonstelling over de voertuigen uit de films. Een aanrader is ook de winkel van het London Transport Museum. Hier vindt je leuke en unieke Londen Metro en Bus souvenirs echt een kijkje waard.

House of Mina Lima
Dit is de gouden graal voor de Harry Potter fan, een klein winkeltje met drie etages vol prints gemaakt door de artwork ontwerpers van de films. Uniek om te zien en elke keer hebben ze wel weer wat nieuws. Op dit moment is er een tentoonstelling over het artwork van Fantastic Beasts.
En het leuke is, de toegang is gratis.

Stanfords
Chantals favoriete reisboeken winkel. Je vindt hier alles wat met reizen te maken heeft reisverhalen, reisgidsen, plattegronden, vlaggen, reisaccessoires en nog veel meer.
De winkel bestaat al meer dan 117 jaar en is echt de beste.

Buckingham Palace
De woonstede van Queen Elizabeth gelegen aan de prachtige Mall. Altijd een wandeling waard en leuk om de honderden toeristen daar te zien. Wil je deze vermijden ga dan in de vroege ochtend hardlopen door het park. Naast het paleis zit ook nog een winkel vol met Koninklijke souvenirs.

Westfield Shopping Centre
Je vindt in Londen net buiten het centrum twee mega winkelcentra, eentje naast Nothing Hill en eentje in Strattford naast het Olympisch park. Vol met winkels van luxe tot koopjes. Je vindt er bijna alles en de Lego winkels zitten er ook.

Wandeling langs de Theems
Een must do, wandel vanaf de Big Ben over de Westminster Bridge langs de London Eye naar de Tower Bridge. Het is een flinke wandeling maar je ziet zoveel, je komt langs het National Theatre, London Bridge, The Borough Market, Tate Museum, de Millenium Bridge, de Shakespeare Globe, London City Hall en je hebt goede kijkjes op St Pauls en the Tower of London.
Een waardige afsluiter van een bezoek aan Londen.

Ons reisje Londen zit er weer op en na de vele indrukken ben ik nu begonnen met het pakken van mijn tassen om over enkele dagen te vertrekken.

Geef een reactie